Sufletul al doilea-313 - 16-PoEsiI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti PoEsiI Sufletul al doilea
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Suflete gemeneTango tendresse
Sufletul al doilea
Mareste imaginea

Sufletul al doilea

15.00 RON

PoEsiI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Daniela Micu

ISBN: 978-606-562-390-3
An de apariţie: 2014
Format: A5
Nr. de pagini: 60
Prezentare:

Daniela Micu scrie o poezie ludică şi rafinată, în care senzorialul este filtrat prin prisma intelectualului. Mici ticuri numerologice sunt distilate, metaforic, în splendide insule de semnificaţii, în timp ce personaje stranii, cu ecouri dimoviene, sunt recontextualizate pentru a fluidiza un univers care refuză orice altă definiţie în afara celei oblice, oferite de limbajul poetic de extracţie suprarealistă. Avem, în acest volum de debut, nu numai surpriza descoperirii unei voci autentice, ci şi bucuria identificării unui registru verbal pe cale să se autonomizeze deplin.

Cătălin Ghiţă

        

Poezia Danielei Micu îmi apare ca fiind un aliat neobișnuit al cuvântului prin suflul nou adus versului. Este, mai ales, o organizare intimă a unui bestiar interior, ale cărui granițe poeta le subțiază printr-o îmbrățișare lingvistică deschisă. Sufletul al doilea este o răsturnare arhetipală a universului, din interior în exterior, și, totodată, reconfigurarea lui prin ceea ce Daniela Micu numește „cuvântul de rezervăˮ.

Luiza Mitu

 


Disponibilitate

Acest produs nu este disponibil in prezent.
De obicei se expediaza in :

not_available.gif


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează