Revista Mozaicul. Modernitatea traditiei-62 - 25-Mozaicul - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Critica&Teorie literara (Exegesis) Mozaicul Revista Mozaicul. Modernitatea tradiţiei
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Revenirea în Europa. Idei și controverse românești 1990-1995Revista Mozaicul. Modernitatea tradiţiei (ediția a II-a revăzută și adăugită)
Revista Mozaicul. Modernitatea tradiţiei
Mareste imaginea

Revista Mozaicul. Modernitatea tradiţiei

20.00 RON

Mozaicul
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Nicolae Marinescu

ISBN:

978-973-1780-84-9

An de apariţie: 2009
Format: A5
Nr. de pagini: 255
Prezentare:

Care sunt straturile de adâncime pe care românii de astăzi întemeiază noua construcţie a României europene, care sunt virtualităţile convertibile într-o modernitate în care să ne integrăm productiv ca parteneri de dialog în lumea globalizată, toate acestea sunt întrebări care au generat un proiect intelectual concretizat în noua serie a revistei „Mozaicul”, reluând în urmă cu aproape zece ani întâia revistă de cultură din Oltenia, întemeiată la Craiova de Constantin Lecca, profesorul ardelean venit la Şcoala Centrală din Bănie.
Demersul constructiv se întemeia pe proiectul ideologic „neopaşoptist” conceput de Adrian Marino, liderul ideologic necontestat al grupării craiovene. Nicolae Marinescu, directorul fondator al noului „Mozaicul”, evocă circumstanţa care a generat şi făcut posibilă înfăptuirea unui proiect cultural validat de evoluţia culturii româneşti, momente şi personalităţi ce au conturat un program care după un deceniu de angajare susţinută îşi arată roadele, conturând perspectiva unei noi etape, de la integrarea formală, politică şi administrativă, a României în Uniunea Europeană, la noua construcţie instituţională şi la asimilarea creatoare a modelului occidental, ca resursă a viitorului profil cultural românesc dezirabil: „A fi român şi european deopotrivă”.

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează