ADRIAN MARINO: (IN)VARIANTE ALE DISCURSULUI CRITIC-503 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI ADRIAN MARINO: (IN)VARIANTE ALE DISCURSULUI CRITIC
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
Printeaza Printeaza
Printeaza
ADRIAN MARINO LA CENTENARAdrian Marino: un proiect pentru cultura română
ADRIAN MARINO: (IN)VARIANTE ALE DISCURSULUI CRITIC
Mareste imaginea

ADRIAN MARINO: (IN)VARIANTE ALE DISCURSULUI CRITIC

50.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Maria Dinu

ISBN: 978-606-562-813-7
An de apariţie: 2020
Format: A5
Nr. de pagini: 312
Prezentare:

Maria DINU (n. 1985) este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi absolventă a studiilor de licenţă şi masterat din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova. A început să scrie poezie în 2010, iar în 2011 debutează în e-revista culturală Sisif. A obținut premii la diverse concursuri literare din țară, printre care Marele Premiu la Concursul Național de Poezie „Traian Demetrescu” (2013) și Premiul I la Concursul Internațional de Creație „Veronica Micle” (2014). A publicat poeme în reviste precum Mozaicul, Familia, Bucovina literară, Revista română, Actualitatea literară și în Poeme de mai noiembrie. Antologia Festivalului Național de Poezie „Alexandru Macedonski” (2013). A debutat în poezie cu volumul Noaptea părului liber (2017) cu care a câştigat Concursul Naţional de Poezie „Constantin Nisipeanu”, organizat anual de Editura Aius. În prezent, este profesoară de limba şi literatura română în învăţământul preuniversitar şi secretar de redacție la revista Mozaicul, unde face critică de întâmpinare la rubrica Poetree of Life.

 

 

„Maria Dinu a ales o temă dificilă, complexă prin însăși anvergura autorului studiat, dar și prin implicațiile contextuale și geografice ale acesteia. Autoarea respectă liniile majore ale proiectului marinian, dar nu îl absolutizează, îl urmărește până în fazele de realizare mai mult sau mai puțin depline, ținând seama tot timpul și de implicațiile temperamentale, de prezența subiectului empiric. Analiza operei lui Marino se structurează în jurul a trei ipostaze ale biograficului, de aceea cercetarea se axează pe urmărirea influențelor și a inflexiunilor biografice asupra operei în ansamblu și, cu deosebire, asupra secțiunii pur teoretice. Cartea Mariei Dinu reprezintă o abordare personală a operei și figurii lui Adrian Marino, întreprinsă cu spirit critic și talent interpretativ, fiind o veritabilă contribuție critică și de istorie literară.”

 

Mircea Martin

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează