Dan Er. Grigorescu Negropontes-549 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI Dan Er. Grigorescu Negropontes
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Cum să faci afaceri pe InternetDarul domnului Borges
Dan Er. Grigorescu  Negropontes
Mareste imaginea

Dan Er. Grigorescu Negropontes

40.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Dan Er. Grigorescu
Negropontes

ISBN: 978-606-092-029-8
An de apariţie: 2022
Format: 12*19 cm.
Nr. de pagini: 164
Prezentare:

    Înzestrat cu deosebită sensibilitate, Dan simte o adevărată tandrețe pentru lucrurile mărunte din jur, pentru animalele deseori aflate la mâna omului, care le poate hotărî soarta, o mare durere pentru efeme­ri­tatea frumuseții care într-o bună zi se stinge și ea, ca tot ceea ce ne înconjoară.
     Oriunde călătorește, ochiul artistului surprinde ceea ce este specific locului, ceea ce-i conferă o aură și face să fie deosebit. Și din toate încearcă să tragă și unele învățăminte, să transforme cele văzute într-o lecție, nu moralizatoare, ci de viață. În Olanda sau Elveția, la Paris sau Atena, tot ceea ce ochiul descoperă este transmis ascultătorului sau cititorului, cu care are un dialog continuu. Nu numai cu oamenii, ci și cu locurile, cu lucrurile din jur și cu timpul.       

 

Crisula Ștefănescu

 

     Asupra sa, Dan Er. Grigoresco Negropontes nu a lăsat doar amintirea unui senior venind dintr-o istorie emoțio­nantă – fiul generalului Eremia Grigorescu, care prin celebra rezistență de la Mărăşeşti salva România în 1917 –, ci şi a unui artist exigent şi complex căruia nu i-au scăpat evenimentele mari ale timpului, oamenii şi locurile rupte din imperiul cotidian.

 

Veronica Marinescu

 

    UN OCHI miraculos, lacom de spectacolele lumii, de ceea ce e plenitudine materială în pia­tră şi în zid, în scoarța copa­cu­lui, în am­ploa­rea unui fluviu bătrân, satu­rat de mâluri ob­scu­re. Astfel se vă­dea, la Dan Er. Grigorescu, apa­ra­tul care-i permitea o sigu­ran­ță im­pla­ca­bilă în captura imaginii.


 Dan Hăulică

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează