Despre modestie-498 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI Despre modestie
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Despre libertatea muzicii și muzica libertățiiDespre substratul indo-european al limbii române
Despre modestie
Mareste imaginea

Despre modestie

35.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Mircea Florian

ISBN: 978-606-562-867-0
An de apariţie: 2020
Format: A5
Nr. de pagini: 152
Prezentare:

    Volumul Despre modestie este alcătuit în totalitate din publicistica postbelică apărută în ziarul „Libertatea”, între anii 1944-1947, organul de presă al P.S.D.R-ului condus de Titel Petrescu. Găsim  aici studii şi articole scrise de un intelectual de stânga, în spiritul vremii de atunci.
    Din dorinţa de a recupera gândirea filosofică a lui Mircea Florian în perioada comunistă, unii istorici s-au grăbit să spună că el a aderat după 23 august 1944 la filosofia marxistă. Nu este adevărat, Mircea Florian nu a fost un filosof marxist, chiar dacă a făcut, pentru o perioadă scurtă de timp, unele compromisuri, filosofia lui  este o filosofie atifică, adică fără iluzii, fără speculaţii, o filosofie „in re”, în lucruri, deschisă spre realism şi spre înţelegerea adecvată a raţiunii şi a experienţei care trebuie să joace rolul de fundament sigur al culturii. Spirit attic şi atticist, Mircea Florian rămâne în cultura română ca unul dintre cei mai importanţi filosofi din perioada interbelică, cea mai bogată în eforturi creatoare atât pe plan filosofic, cât şi în celelalte domenii al culturii româneşti.

 

Adrian Michiduţă

 

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează