Sunteti aici:Carti NOUTATI Eram bătrână şi-am murit
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail

Eram bătrână şi-am murit
Mareste imaginea

Eram bătrână şi-am murit

12.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 
Autor:

Eleanor Mircea

ISBN: 978-606-562-588-4
An de apariţie: 2016
Format: 13x20 cm
Nr. de pagini: 64
Opinii critice:
„Fuzionând cu Erosul, Thanatosul este principiul activ al cărții lui Eleanor Mircea, vocea confesivă fiind cea a unei vrăjitoare experimentate în mai multe tipuri de discurs. «Femeia-copilă-amantă nebună» își modulează «glasul» cu abilitate, combinând un limbaj metaforizant, încărcat de semnificații, cu cel ludic, ironic, dinamizat de o muzicalitate pe alocuri baladescă a rimei, ce transformă textele în incantație. Limitele limbajului denotativ sunt agresate constant, atât prin scenarii erotico-tenebroase, cât și prin împerecheri de cuvinte ce amintesc de întâlnirile insolite ale obiectelor suprarealiste. Descătușarea energiei poetice se realizează în ciclul blestemelor, moment cathartic de o voluptate vindicativă și eliberare de tensiunile acumulate prin moartea inițiatică.”
Maria Dinu 
Prezentare:

Eleanor Mircea (n. 13 iunie 1978) este doctor în filologie (2012) și profesoară de limba engleză în învățământul liceal craiovean. În 2000 a câștigat premiul revistei „Familia” la Concursul Național de Poezie „Ovidiu Hulea” (Aiud) și a participat la colocviile naționale studențești de critică literară de la Iași și Sibiu. A publicat poeme și articole în mai multe reviste de cultură din țară: „Familia”, „Mozaicul”, „Ramuri”, „Scrisul românesc” etc. Este colaboratoare a revistei „Mozaicul”. Volume publicate: Proza fantastică românească sub comunism (Editura Fundației pentru Studii Europene, 2015).

Volumul este câştigătorul primei ediţii a Concursului Naţional de Poezii „Constantin Nisipeanu” organizat anual de Editura Aius.

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează