Partida de Mah-Jong a Împăratului-501 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI Partida de Mah-Jong a Împăratului
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Parcursul viziunii noiPeisaj cu întâlnire
Partida de Mah-Jong a Împăratului
Mareste imaginea

Partida de Mah-Jong a Împăratului

20.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

ADAM KATZMANN

Traducere: de Aurora Dumitrescu din limba franceză
ISBN: 978-606-562-905-9
An de apariţie: 2020
Format: A5
Nr. de pagini: 86
Prezentare:

    Aurora Dumitrescu ne surprinde, și de această dată, propunându-ne, în postură de traducătoare din limba franceză, romanul „Partida de Mah-Jong a Împăratului”, de Adam Katzmann, o adevărată provocare pentru cititorul român de proză.
    Subiectul, exotic, confruntă într-un timp nedeterminat din epoca Imperiului de Mijloc chinez patru personaje, chemate să își dispute succesiunea la tronul rămas vacant prin decesul prestigiosului titular: un militar autoritar și brutal care și-a câștigat laurii pe câmpul de luptă, un bancher, cel mai bogat om al Imperiului, un aristocrat de rang princiar dintr-o provincie din Nord și un mandarin, demnitar la curtea imperială, rafinat om de litere, care își va suma și rolul de povestitor.
Scurta acțiune se consumă într-o singură noapte, în care protagoniștii trebuie să își dovedească vocația de a guverna asigurând stabilitatea și buna rânduială a statului, confruntându-se, potrivit unei vechi tradiții, într-o partidă de Mah-Jong, joc secret rezervat Curții Imperiale.
    Confruntarea aptitudinilor specifice fiecăruia dintre competitori, potrivit domeniului lor de performanță și trăsăturilor personale, capătă semnificația unei parabole incitante și revelatoare, pe care autorul însuși o rezumă într-un scurt, dar pertinent Avertisment: „Sensul istoriei și cheia jocului politic sunt rezumate într-o manieră realistă, simplă și completă în acest manual de câștigare a puterii”.
    „Partida de Mah-Jong a Împăratului” are tensiunea unei bătălii,  coliziunea dintre viață și moarte dovedindu-se a fi  chiar „Regula jocului” prin care  se câștigă Puterea.
    Este meritul traducătoarei de a surprinde tensiunea intensă, dar subtilă a unuia dintre impulsurile vitale cele mai profunde ale umanității și, de aceea, mereu actual.

 

Nicolae Marinescu

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează