Didactica matematicii in invatamantul primar-189 - 28-Didactica - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Didactica Didactica matematicii în învățământul primar
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Didactica limbii și literaturii româneDin abecedarul credinţei
Didactica matematicii în învățământul primar
Mareste imaginea

Didactica matematicii în învățământul primar

30.00 RON

Didactica
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Ioan Neacșu, Monalisa Gălateanu, Petre Predoi, Veronica Dumitrescu

ISBN:

973-9490-42-5

An de apariție:

2001

Format:

B5

Nr. de pagini:

240

Prezentare:

Învăţarea matematicii se situează, vorbind prin analo­gie, în acelaşi plan cu învăţarea limbii sau cu a altor discipline care dispun de o anume ordine logică, mai greu de pătruns de unul singur.

Într-un asemenea context se plasează şi Didactica matematicii, ea reprezentând „altceva” decât o aplicare a pedagogiei generale la matematică.

De aici, nevoia constituirii unei psihopedagogii speci­fice, proiectate să trateze de pe poziţii profesioniste tripleta: COPIL / ELEV-MATEMATICĂ - REALITATE. (...)

Parcurgerea şi examinarea atentă a lucrării orientează beneficiarul spre respectul aplicativităţii creative, făcând astfel operaţională nevoia de claritate, de precizie a limba­jului matematic folosit. (...)

Modelul operaţional al analizelor teoretice este foca­lizat tematic, pe conţinuturi şi standarde regăsibile în curriculumul naţional, ceea ce face din prezentul Ghid (în ediţie revăzută şi adăugită) o interesantă şi utilă prope­deutică pentru cadrele didactice stagiare (debutante), dar şi pentru definitivare, grad didactic II şi I. Apreciem că, printr-o prelucrare creativă, uşor adaptată, dar mai ales prin evaluarea exemplelor alese, ea este utilizabilă şi în procesul formării viitoarelor cadre didactice (învăţători, institutori).

Prof. Univ. Dr. loan Neacşu

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează