Terminologia greco-latina in romana actuala-75 - 12-Studia - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Limba si comunicare Studia Terminologia greco-latină în româna actuală
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Teoria ştiinţei în filosofia lui Auguste ComteTerţul Ascuns
Terminologia greco-latină în româna actuală
Mareste imaginea

Terminologia greco-latină în româna actuală

16.50 RON

Studia
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Alina Gioroceanu

ISBN: 978-973-1780-66-5
An de apariţie: 2008
Format: A5
Nr. de pagini: 212
Prezentare:

Alina Gioroceanu este lect. univ. dr. la Catedra de limba română a Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova şi predă discipline de profil în cadrul studiilor universitare de licenţă şi de masterat: cursuri şi seminare de limba română contemporană – sintaxă, lexicologie, morfologie, cultivarea limbii.
Activitatea didactică este dublată de activitatea de cercetare, concretizată în cărţi, articole şi comunicări de specialitate prezentate la sesiuni naţionale şi internaţionale. Este coautor al Dicţionarului invers al limbii române & CD-Rom (coordonator Cecilia Capatina), Bucureşti, Editura Niculescu, 2007. De asemenea, a publicat Sintaxa limbii române prin intrebări şi exerciţii, Craiova, Universitaria, 2005.
Din ianuarie 2007, semnează rubrica permanentă dedicată cărţilor de lingvistică, lingistică.RO pentru revista de cultură „Mozaicul”.
Parte a tezei de doctorat a autoarei, Terminologia greco-latină în limba română actuală, cartea cuprinde, pe lângă glosarul elementelor formative greceşti şi latineşti, o succintă prezentare a limbilor clasice. Totuşi, cea mai importantă parte a lucrării este reprezentată de lista elementelor formative de origine greacă sau latină folosite în terminologia ştiinţifică actuală. Lista este constituită aşadar, în accepţia lingvisticii româneşti, din elemente de compunere/pseudoafixe şi afixe (prefixe şi sufixe) care au ca prim etimon cuvinte din limbile clasice. Una dintre noutăţile acestei cărţi o reprezintă marcarea poziţiei mediene a unor elemente formative.
Cartea e o pledoarie pentru studiul clasic, căci modelul formativ greco-latin funcţionează în terminologia actuală care continuă să apeleze la limbile greacă sau latină pentru a constitui infrastructura ştiinţifică.

 


Disponibilitate

Acest produs nu este disponibil in prezent.
De obicei se expediaza in :

not_available.gif


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează