Cercul apercepției. Monografie psihologică asupra treptelor didactice formale-597 - 13-Filosofie romaneasca - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Biblioteca de filosofie Filosofie romaneasca Cercul apercepției. Monografie psihologică asupra treptelor didactice formale
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Cercetări logico-psihologiceCidul Berlinei
Cercul apercepției. Monografie psihologică asupra treptelor didactice formale
Mareste imaginea

Cercul apercepției. Monografie psihologică asupra treptelor didactice formale

22.00 RON

Filosofie romaneasca
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Ștefan Velovan

  Ediție critică, studiu introductiv, note și comentarii de Adrian Michiduță
ISBN: 978-606-092-162-2
An de apariţie: 2024
Format: 13 x 20 cm.
Nr. de pagini: 72
Prezentare:
     Broşura Cercul apercepţiei. Monografie psihologică asupra treptelor didactice formale a văzut lumina tiparului în 1895, adică acum 129 de ani la Bucureşti, în Lito-Tipografia Codreanu & Savoiu şi este o ediție bibliofilă. Autorul pleacă în cercetarea sa de la teoria apercepţiei şi a atenţiei involuntare a lui J. Fr. Herbart care a reuşit să elaboreze un sistem psihologic de organizare a activităţii didactice a educatorului cu elevii în scopul constituirii cunoştinţelor într-un sistem.
     În această mică lucrare, pedagogul Ştefan Velovan (1852-1932) ne recomandă să ne educăm apercepția. Acest lucru înseamnă a ne fixa ideile cât mai bine în conștiință și a privi cu seriozitate tot ceea ce stă în legătură cu preocupările noastre constante, înseamnă, de asemenea, a ne disciplina atenția, spre a o avea oricând în ajutor la dobândirea de cunoștințe noi.
    Sistemul treptelor didactice formale elaborat de Herbart şi  preluat şi adaptat nevoilor învăţământului de la noi de Ştefan Velovan a contribuit, în mod substanţial, la dezvoltarea teoriei sistemului de instrucţie pe clase şi lecţii,  oferind corpului didactic, mai ales învăţătorilor, o tehnică de instruire care îngăduia organizarea unei activităţi sistematice a elevilor. Pedagogul român a pus accentul pe sistematizarea lecţiei, pe procesul receptării de către elevi a cunoştinţelor şi pe autoritatea profesorului.
 
Adrian Michiduţă

 

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da

De obicei se expediaza in :

In stoc


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează