Cosmodiceea. Etica Repetitia-427 - 13-Filosofie romaneasca - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Biblioteca de filosofie Filosofie romaneasca Cosmodiceea. Etica Repetitia
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Corp transparentCosmopolis. Eseuri și tălmăciri despre noi și viața în Cetate
Cosmodiceea. Etica Repetitia
Mareste imaginea

Cosmodiceea. Etica Repetitia

40.00 RON

Filosofie romaneasca
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Adrian Michiduta

ISBN: 978-606-562-690-4
An de aparitie: 2017
Format: A5
Nr. de pagini: 284
Prezentare:
   Volumul Cosmodiceea. Etica repetitia a fost redactat de gânditorul român între anii (1935-1955), la Bucureşti şi este împărţită în cinci părţi, după modelul Eticii spinoziste. Cosmodiceea este considerată, pe drept cuvânt, „testamentul filosofic” lăsat de Brucăr filosofiei româneşti. El înţelege prin Cosmodicee  „nece­sitatea de a ne dezvinovăţi de păcat  numai în cazul cunoaşterii adamice”. 
   Filosoful român distinge două tipuri de cunoaşterii: Cunoaşterea prometeică, socratică şi tehnică a lumii şi  Cunoaşterea adamică, mistică şi etică. Prima, cunoaşterea prometeică este prin excelenţă elină şi indoeuropeană, cunoaşterea etică la evrei, cea de-a doua, cunoaşterea adamică  este  o cunoaştere iudaică. Aceasta, spre deosebire de cunoaşterea ştiinţifică, se află în armonie cu natura cosmică şi cu naturalitatea omului, fiind singura care poate întrona o etică tolerantă şi nediscriminatorie, „un ethos care nu măsoară, care nu numără, care nu cântărește și nici nu fragmentează ci, dimpotrivă, înţelege şi iubeşte”.
  
                                                                     Adrian Michiduţă

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează