Sunteti aici:Carti Biblioteca de filosofie Filosofie romaneasca Istoria ideii de libertate
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Istoria folcloristicii româneştiIstoria universală a teatrului
Istoria ideii de libertate
Mareste imaginea

Istoria ideii de libertate

15.00 RON

Filosofie romaneasca
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Mihai Uță

ISBN: 978-606-562-159-6
An de apariţie: 2012
Format: A5
Nr. de pagini: 148
Prezentare:

Volumul reproduce manuscrisul inedit, Istoria ideii de libertate, redactat de filosoful Mihai Uţă între anii 1940-1941 la Bucureşti.Problema libertăţii este una dintre cele mai dezbătute de-a lungul timpului în filosofia universală. Omul nu se naşte liber, ci devine liber în şi prin societate. Libertatea este deci, în mod paradoxal, puterea de a ne supune legii morale. Omul este opera propriei sale libertăţi, secondată de autoritatea corespunzătoare treptei de libertate.

Istoria ideii de libertate tratează problema libertăţii de la antici şi până la sfârşitul Evului Mediu. Filosoful român constată următoarele momente esenţiale ale libertăţii ca fenomen social: într-o primă etapă, libertatea este un privilegiu al unor categorii sociale, la început al învingătorilor asupra învinşilor, apoi al nobililor şi clerului asupra oamenilor de rând şi credincioşilor; în cele din urmă, acest privilegiu este câştigat de burghezie, de meseriaşii de la oraşe, de negustori, de intelectuali liber profesionişti.

Adrian Michiduță

 


Disponibilitate

Acest produs nu este disponibil in prezent.
De obicei se expediaza in :

not_available.gif


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează