Pagini despre filosofia românească-353 - 13-Filosofie romaneasca - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Biblioteca de filosofie Filosofie romaneasca Pagini despre filosofia românească
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Pachet Lumea lui SandokanPanorama literaturii române contemporane
Pagini despre filosofia românească
Mareste imaginea

Pagini despre filosofia românească

22.00 RON

Filosofie romaneasca
Pune o intrebare despre acest produs

 
Autor:

Adrian Michiduţă

ISBN: 978-606-562-411-5
An de apariţie: 2014
Format: A5
Nr. de pagini: 230
Prezentare:
Se ştie că filosofia românească îşi are origi­nea în cultura noastră populară. Românii au ple­cat, mai întâi, de la o filosofie instinctuală tre­când prin com­pilaţie, traduceri şi împru­muturi şi ajungând la eseu şi sisteme filosofice în perioada interbelică.
Convins fiind că în filosofia românească de-a lungul timpului au activat o seamă întreagă de filosofi mai puţin cunoscuţi, considerăm că este de datoria noastră să facem cunoscute şi ideile acelor filosofi care au contribuit şi ei la mişcarea filosofică de la noi.
De exemplu, o prezentăm pe Lucilla Chiţu, nepoata ministrului Gheorghe Chiţu, poetă, etno­grafă şi exegetă a istoriei filosofiei universale; pe filosoful bucovinean Vasile Gherasim, teoreti­cia­nul filosofiei comparate de la noi; pe Mihai Uţă, epis­temolog şi istoric al filosofiei sau pe dr. Alexandru Olaru, reputat psihiatru şi filosof al culturii.
Numai atunci când vor fi valorificaţi toţi cei care şi-au adus de-a lungul timpului modesta lor con­tri­buţie în gândirea românească, numai atunci vom putea scrie adevărata filosofie autohtonă.
Adrian Michiduţă

 


Disponibilitate

Acest produs nu este disponibil in prezent.
De obicei se expediaza in :

not_available.gif


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează