Istoria Baroului Dolj-417 - 56-Stiinte Juridice - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Stiinte Juridice Istoria Baroului Dolj
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Ion Ţuculescu la CraiovaIstoria folcloristicii româneşti

Istoria Baroului Dolj

George Demetrescu Miulescu

( Aius PrintEd )
60.00 RON

Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

George Demetrescu Miulescu

ISBN: 978-606-562-526-6
An de apariţie: 2017
Format: B5
Nr. de pagini: 612
Prezentare:
Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928 scrisă de marele avocat George Demetrescu Miulescu rămâne cea mai importantă lucrare monografică dedicată unei astfel de cercetări, o analiză complexă a celor petrecute în privinţa corpului avocaţilor craioveni şi a reglementării profesiei în acea epoca, precum şi o evocare a evenimentelor petrecute în timpul Primului Război Mondial. De aceea lucrarea îşi păstrează actualitatea.
 
În perioada scursă după 1990, cu ocazia desfăşurării unor acţiuni culturale, sub conducerea decanilor Mihail Neagoe, Anton Pleşa şi Ion Turculeanu, deseori a fost evocată lucrarea şi astfel a apărut nevoia cunoaşterii ei de către avocaţii de azi, cu atât mai mult cu cât fenomenele sunt repetitive şi observăm o asemănare frapantă între cele petrecute în urmă cu mai bine de un secol şi cele trăite de noi.
 
Aşa a apărut ideea reeditării Istoriei Baroului Dolj, iar în şedinţa Consiliului din data de 18 septembrie 2014, la stăruinţa d-lui Decan Ion Turculeanu s-a hotărât în unanimitate ca sub egida unei edituri serioase şi pe cheltuiala baroului să fie realizată lucrarea, ce a fost finalizată la începutul mandatului următor, ce îl are ca Decan pe avocatul Lucian Săuleanu.
 
Prin întreaga sa activitate George Dem. Miulescu s-a remarcat drept unul dintre avocaţii de prestigiu din Oltenia, „excelent profesionist, om de mare cultură şi ţinută morală, ce a militat permanent pentru prestigiul şi organizarea temeinică a avocaturii", aşa cum remarca avocatul, senatorul şi judecătorul Ion Predescu.
 
Lectura cărţii este benefică, văzând odată în plus că sunt momente când nu poţi să faci compromisuri, căci viaţa o trăieşti o singură dată şi nu îţi este indiferent cum. George Dem. Miulescu a rămas în memoria colectivă drept omul care a slujit cu devotament poporul român, oraşul în care s-a născut, trăit şi profesat, lăsând în urmă un crez: cinste, devotament, patriotism.