Necunoscutul scriitor Virgil Ierunca-496 - 59-Cărțile exilului - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Cărțile exilului Necunoscutul scriitor Virgil Ierunca
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
NăuculNimic prea mult

Necunoscutul scriitor Virgil Ierunca

Mihaela Albu & Dan Anghelescu

( Aius PrintEd )
38.00 RON

Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Mihaela Albu & Dan Anghelescu

ISBN: 978-606-664-879-3
Editura: Aius
An de apariţie: 2020
Format: A5
Nr. de pagini: 292
Prezentare:

    După cum se cunoaște, în perioada comunistă, nu s-a permis – oficial – să se vorbească despre exil sau să se scrie despre cărțile ori activitatea scriitorilor plecați din țară. Chiar și numele lor erau interzise.

   Dacă nu li s-ar reedita azi operele, dacă nu am scrie despre acestea, ar însemna să participăm, cu bună știință, la ceea ce Virgil Ierunca numise „pedagogia uitării” și chiar „voița de clasă a uitării”.

   De aceea, această carte (a doua în colecția „Cărțile exilului”) îl (re)aduce în atenție pe unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai exilului, scriitorul Virgil Ierunca, perceput însă de marele public mai ales ca jurnalist, ca „vocea” de la Europa Liberă.

   „Ești un mare scriitor”, îi scrisese Mircea Eliade lui Ierunca după lectura unor fragmente din Jurnalul acestuia.

   Urmând aprecierea aprecierea lui Eliade, ne-am propus în volumul de față ca, pe lângă (re)actualizarea unor date asupra vieții și activității lui Virgil Ierunca, în contextul istoric și social de după 1944, să atragem atenția (și) asupra valorii literare a scrisului său.

     

Mihaela Albu, Dan Anghelescu