Minorul-529 - 21-New Release Books - Editura AIUS
You are here:Carti New Release Books Minorul
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Mică enciclopedie a poveștilor româneștiMircea Djuvara. Fundamentul filosofiei juridice
Minorul
View Full-Size Image

Minorul

35.00 RON

New Release Books
Ask a question about this product

 

Autor:

Ioan Suciu

ISBN: 978-606-562-988-2
An de apariţie: 2021
Format: A5
Nr. de pagini: 280
Prezentare:
     Ioan Suciu (n.1948, în Sibiu) a ab­solvit Academia de Studii Economice, în 1971. A debutat cu volumul de po­ves­tiri Vânătoare de roboți (1982). Au urmat: Trei sute de trepte, roman (2011), Candelabrul galben, povestiri (2012), Omul de fier, povestiri (2014), Instituția, roman (2015), Femeia de porțelan, povestiri (2016), Momâia, nuvele (2017), Năucul, roman (2018), Omul de sticlă, povestiri (2018), Furnicile uriașe, povestiri (2020).
     „– În continuarea expunerii mele, vreau să pun accentul pe disciplină. Nu știu dacă ați observat, dar în natură există o ritmicitate a fenomenelor. Soarele răsare în fiecare dimineață; apune în fiecare seară. Iarba crește din pământ. Anotimpurile se succed unul după altul. N-o să vedeți vară după toamnă, iarnă după primăvară. Cerul e sus, pământul e jos. Luna apare seara și dispare dimi­neața. Copacii cresc cu vârfurile-n sus. Copiii sunt mici la început și mari la sfârșit. Picioarele noastre ajung până la pământ. Pietrișul de pe mun­te cade de sus în jos. Când mergem dimineața la serviciu, ne întâlnim cu aceleași persoane, la aceleași ore. Animalele care au dinți, se folo­sesc de ei pentru a mânca. Animalele care n‑au dinți, nu se folosesc de ei. Când ne e sete, bem apă, când nu, nu. Obser­văm că există gesturi care se repetă. Ritualuri. Lumea merge înainte. Iar dacă ar merge înapoi, direcția prin­cipală va fi aceea și oamenii vor crede că merg înainte.”

 


Availability

In Stock: Yes
Add comment


Security code
Refresh