Partida de Mah-Jong a Împăratului-501 - 21-New Release Books - Editura AIUS
You are here:Carti New Release Books Partida de Mah-Jong a Împăratului
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Pagini despre filosofia româneascăPeisaj cu întâlnire
Partida de Mah-Jong a Împăratului
View Full-Size Image

Partida de Mah-Jong a Împăratului

20.00 RON

New Release Books
Ask a question about this product

 

Autor:

ADAM KATZMANN

Traducere: de Aurora Dumitrescu din limba franceză
ISBN: 978-606-562-905-9
An de apariţie: 2020
Format: A5
Nr. de pagini: 86
Prezentare:

    Aurora Dumitrescu ne surprinde, și de această dată, propunându-ne, în postură de traducătoare din limba franceză, romanul „Partida de Mah-Jong a Împăratului”, de Adam Katzmann, o adevărată provocare pentru cititorul român de proză.
    Subiectul, exotic, confruntă într-un timp nedeterminat din epoca Imperiului de Mijloc chinez patru personaje, chemate să își dispute succesiunea la tronul rămas vacant prin decesul prestigiosului titular: un militar autoritar și brutal care și-a câștigat laurii pe câmpul de luptă, un bancher, cel mai bogat om al Imperiului, un aristocrat de rang princiar dintr-o provincie din Nord și un mandarin, demnitar la curtea imperială, rafinat om de litere, care își va suma și rolul de povestitor.
Scurta acțiune se consumă într-o singură noapte, în care protagoniștii trebuie să își dovedească vocația de a guverna asigurând stabilitatea și buna rânduială a statului, confruntându-se, potrivit unei vechi tradiții, într-o partidă de Mah-Jong, joc secret rezervat Curții Imperiale.
    Confruntarea aptitudinilor specifice fiecăruia dintre competitori, potrivit domeniului lor de performanță și trăsăturilor personale, capătă semnificația unei parabole incitante și revelatoare, pe care autorul însuși o rezumă într-un scurt, dar pertinent Avertisment: „Sensul istoriei și cheia jocului politic sunt rezumate într-o manieră realistă, simplă și completă în acest manual de câștigare a puterii”.
    „Partida de Mah-Jong a Împăratului” are tensiunea unei bătălii,  coliziunea dintre viață și moarte dovedindu-se a fi  chiar „Regula jocului” prin care  se câștigă Puterea.
    Este meritul traducătoarei de a surprinde tensiunea intensă, dar subtilă a unuia dintre impulsurile vitale cele mai profunde ale umanității și, de aceea, mereu actual.

 

Nicolae Marinescu

 


Availability

In Stock: Yes
Add comment


Security code
Refresh