Lectiile filmului. Filmul romanesc in context mondial-282 - 24-Euro Art - Editura AIUS
You are here:Carti Euro Art Lecţiile filmului. Filmul românesc în context mondial
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Lecții de întuneric și de luminăLecturi suplimentare, clasa I
Lecţiile filmului. Filmul românesc în context mondial
View Full-Size Image

Lecţiile filmului. Filmul românesc în context mondial

49.00 RON

Euro Art
Ask a question about this product

 

Autor:

Grid Modorcea

ISBN: 978-606-562-203-6
An de apariţie: 2013
Format: B5
Nr. de pagini: 612
Prezentare:

Volumul Lecţiile filmului, a 80-a carte a scriitorului si cineastului Grid Modorcea, are drept obiect prezentarea şcolilor de film ale lumii prin realizările cele mai noi, din care vom trage învăţăminte, din care vom vedea care este lecţia pe care ele o propun umanităţii.

Ideea de baza a autorului a fost să privească filmul româ­nesc în context mondial, aşa cum într-o carte anterioară l-a privit în context european.

S-au analizat principalele evenimente şi fenomene cinema­tografice româneşti, toate tendinţele şi direcţiile care se manifestă în peisajul actual al filmului naţional.

Ca niciodată, cineaştii români stau mai mult în afară decât în ţară, ei sunt ca acasă la zeci de festivaluri internaţionale, europene sau mondiale, începând cu festivalul de la Cannes. În multe „lecţii” ale cărţii,  Grid Modorcea a făcut adeseori trimiteri la filmul românesc, a privit aceste „lecţii” ca pe o oglindă cu faţa la cinematograful autohton.

După un capitol amplu dedicat filmului românesc, s-a dat amploare filmului mondial, lecţiilor pe care ni le oferă el, contextului global deci în care se mişcă şi filmul românesc.

Autorul a abordat toate lecţiile cinematografice ale lumii, de la A la Z, pe baza unui criteriu simplu: producţiile la zi. Toate aceste lecţii, împreună, sunt ca nişte manuale alternative, din care, în final, vom încerca să tragem o concluzie generală.

Cu certitudine însă, cititorii acestei cărţi unice în peisajul critic românesc se vor alege cu un set de mini-romane, peste 300 de poveşti cinematografice, una mai interesantă decât alta. Povestea este calea cea mai plăcută de transmitere a unor idei, pilde, învăţăminte. Ca într-o saga sui-generis, cititorii vor trăi istoria planetei Pământ, cu problemele ei actuale îndeosebi, din perspectiva a numeroase poveşti cinema­tografice, inventate de cei mai ingenioşi creatori ai lumii, ai artei, cineaştii.

De asemenea, pentru a uşura accesul la suportul ei infor­mativ, cartea are  un Indice de nume şi un Indice de titluri.

 


Availability

In Stock: Yes
Add comment


Security code
Refresh