ARTITUDINI. Studii/ Interpretari/ Cronici/ Interviuri/ Recenzii -315 - 42-Avant-guarde & Transdisciplinarity - Editura AIUS
You are here:Carti Avant-guarde & Transdisciplinarity ARTITUDINI. Studii/ Interpretări/ Cronici/ Interviuri/ Recenzii
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Arsurile şi plantele medicinaleAspecte şi direcţii literare
ARTITUDINI. Studii/ Interpretări/ Cronici/ Interviuri/ Recenzii
View Full-Size Image

ARTITUDINI. Studii/ Interpretări/ Cronici/ Interviuri/ Recenzii

30.00 RON

Avant-guarde & Transdisciplinarity
Ask a question about this product

 

Autor:

Cătălin Davidescu

ISBN: 978-606-562-393-4
An de aparitie: 2014
Format: A5
Nr. de pagini: 336
Prezentare:

Prin această serie de ARTitudini…, Cătălin Davidescu ne oferă o imagine cuprinzătoare și convingătoare asupra acelor valori artistice românești ce capătă, în timp, rezonanțe universale și a celor locale care au potențial de valori națio­nale. Totuși, complexitatea lucrării de față nu vine doar din analiza critică a unor artiști de talie internațională ca Brâncuși, Țuculescu, Matiss Teutsch sau Marcel Iancu ori din aspectul inedit al unora dintre texte, ci și din scriitura concisă, marcată de nuanțe semantice pe care criticul de artă Cătălin Davidescu le generează și le dezvoltă pe parcursul a peste trei decenii de critică de artă. În acest context, însăși lectura acestei cărți poate deveni o cale de a trezi interesul și gustul cititorului pentru arta clasică (axiologic vorbind) sau contemporană, al unui cititor capabil să digere subtilitatea și ludicul conceptului de „artitudine” pe care titlul cărții îl pune, cu această ocazie, în circulație.

Petrişor Militaru

 


Availability

This product is currently not available.
Usually ships in:

not_available.gif


Add comment


Security code
Refresh