Cosmodiceea. Etica Repetitia-427 - 13-Filosofie romaneasca - Editura AIUS
You are here:Carti Library of Philosophy Filosofie romaneasca Cosmodiceea. Etica Repetitia
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Corp transparentCosmopolis. Eseuri și tălmăciri despre noi și viața în Cetate
Cosmodiceea. Etica Repetitia
View Full-Size Image

Cosmodiceea. Etica Repetitia

40.00 RON

Filosofie romaneasca
Ask a question about this product

 

Autor:

Adrian Michiduta

ISBN: 978-606-562-690-4
An de aparitie: 2017
Format: A5
Nr. de pagini: 284
Prezentare:
   Volumul Cosmodiceea. Etica repetitia a fost redactat de gânditorul român între anii (1935-1955), la Bucureşti şi este împărţită în cinci părţi, după modelul Eticii spinoziste. Cosmodiceea este considerată, pe drept cuvânt, „testamentul filosofic” lăsat de Brucăr filosofiei româneşti. El înţelege prin Cosmodicee  „nece­sitatea de a ne dezvinovăţi de păcat  numai în cazul cunoaşterii adamice”. 
   Filosoful român distinge două tipuri de cunoaşterii: Cunoaşterea prometeică, socratică şi tehnică a lumii şi  Cunoaşterea adamică, mistică şi etică. Prima, cunoaşterea prometeică este prin excelenţă elină şi indoeuropeană, cunoaşterea etică la evrei, cea de-a doua, cunoaşterea adamică  este  o cunoaştere iudaică. Aceasta, spre deosebire de cunoaşterea ştiinţifică, se află în armonie cu natura cosmică şi cu naturalitatea omului, fiind singura care poate întrona o etică tolerantă şi nediscriminatorie, „un ethos care nu măsoară, care nu numără, care nu cântărește și nici nu fragmentează ci, dimpotrivă, înţelege şi iubeşte”.
  
                                                                     Adrian Michiduţă

 


Availability

In Stock: Yes
Add comment


Security code
Refresh