Himere-602 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI Himere
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Herta Muller - metamorfozele teroriiIdei & Istorii (Cartea mea despre cărțile altora)
Himere
Mareste imaginea

Himere

38.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs


 

Autor:

Crisula Ștefănescu

ISBN: 978-606-092-130-1
An de apariţie: 2024
Format: 13*20
Nr. de pagini: 196
Prezentare:

     Crisula Ștefănescu este absol­ventă a Facultății de filo­logie a Universității București. În anul 1982 emigrează în Germania și lucrează la postul de radio „Europa Liberă”. Timp de nouă ani este cerce­tător-analist în cadrul „Institutului de Cercetare al Europei Libere” unde scrie și publică pentru presa occidentală lucrări de analiză și sinteză despre evenimentele și aspectele ideologice ale vieții culturale românești. În 1992 trece în Departamentul de Broadcasting ca prezentatoare a emisiunii de cultură „Controverse-Confluenţe Est-Vest”. A publicat peste 30 de volume: poezie, teatru, roman, cărţi pentru copii, interviuri, memorialistică.

   

 

     Multe dintre poeme trimit cu gândul la Rabaiatele lui Omar Khayyam. La nivelul formei, chiar dacă nu respectă modelul catrenelor poetului iranian, se observă o tendinţă evidentă a Crisulei Ştefănescu de a condensa mesajul filozofic în cât mai puţine versuri, unele poeme având con­centrarea extremă a unor haiku-uri. La nivelul conţinutului asemănarea este şi mai mare, versurile poetei născându-se din acea angoasă difuză în faţa fatalităţii trecerii timpului dublată de îndemnul implicit de a-ţi trăi clipa.

Tudorel Urian

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează