IMAGINARUL-552 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI IMAGINARUL
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Iluziile modernitățiiImpresii
IMAGINARUL
Mareste imaginea

IMAGINARUL

40.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Jean-Jacques Wunenburger

ISBN: 978-606-092-053-3
An de apariţie: 2022
Format: A5
Nr. de pagini: 200
Prezentare:

Jean-Jacques Wunenburger este profesor emerit al Universității „Jean Moulin”, Lyon 3, fondator al Centrului „Gaston Bachelard” de la Universitatea Bourgogne din Dijon, inițiatorul mai multor centre de cercetare ale imaginarului în Europa, America și Asia, președinte al „Asociației Prietenilor lui Gilbert Durand”, al „Asociației Internaționale Gaston Bachelard” și al „Centrelor Internaționale de Cercetare ale Imaginarului” – CRI2i. De asemenea este doctor honoris causa al Universității din București și al Universității din Craiova.  Lucrările sale, traduse în mai multe limbi, opt apărute în română, îl recomandă astăzi ca pe unul dintre acei filosofi postmoderni care, pe linia părinților fondatori ai noțiunii de imaginar (Gaston Bachelard, Gilbert Durand, Henry Corbin și Mircea Eliade), deschid o perspectivă noua în înțelegerea gândirii figurative.

 

 

Adevărată lucrare de sinteză, Imaginarul este una dintre cele opt cărți ale autorului traduse în limba română și tratează dintr-o perspectivă integratoare, interdisciplinară, conceptul de imaginar și raportul acestuia cu ideea de raționalitate. Cartea se adresează deopotrivă cercetătorilor, profesorilor, studenților, precum și tuturor celor interesați de dinamica transfor-mărilor imaginarului în cultura contemporană.

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează