IN HONOREM CONSTANTIN ERETESCU-573 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI IN HONOREM CONSTANTIN ERETESCU
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
ÎN ANUL ÎN CARE BARTOLO A DECIS SĂ MOARĂÎn țara minunilor
IN HONOREM CONSTANTIN ERETESCU
Mareste imaginea

IN HONOREM CONSTANTIN ERETESCU

45.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Mihaela Albu & Dan Anghelescu

ISBN:978‑606‑092-097-7
Editura: Aius
An de apariţie: 2023
Format: A5
Nr. de pagini: 208
Prezentare:

   

Un scriitor polivalent: romancier, dramaturg, memo­rialist, eseist, cercetător în domeniul folclorului și al etno­logiei, jurnalist (editor al revistei Lupta. The Fight, în Statele Unite, dar și colaborator la revistele exilului – cu precădere la Origini, publicată de poetul Gabriel Stănescu), Constantin Eretescu este o personalitate cunoscută și recunoscută nu numai în rândul specialiștilor, dar și al cititorilor literaturii de ficțiune (romane, nuvele, piese de teatru) ori a volumelor memorialistice (Periscop, Pensiunea Dina, Turnul de veghe – I, II, III, IV)

       Cercetător științific la Institutul de Etnografie și Folclor al Academiei Române (când se afla în România), profesor la Rhode Island School of Design (în Statele Unite), Constantin Eretescu este în același timp un scriitor a cărui expe­riență de viață a devenit emblematică pentru intelectualul român obligat de regimul totalitar să își părăsească țara.

Așadar, în volumul pe care i‑l dedicăm, cuprindem la un loc cronicile și interviul, toate acestea fiind un omagiu (modest), un semn de admirație deplină față de omul de mare cultură, scriitorul polivalent și cercetătorul Constantin Eretescu.

 

 

Mihaela Albu

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează