Între oglinzi-574 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI Între oglinzi
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Într-o seară, de vară, o vioară cântaIntroducere în critica literară
Între oglinzi
Mareste imaginea

Între oglinzi

50.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Camil Poenaru

ISBN: 978-606-092-106-6
An de apariţie: 2023
Format: A5
Nr. de pagini: 152
Prezentare:
     Camil Poenaru, pe numele adevărat Constantin Moțățăianu, s-a născut pe 06.10.1927 în Poiana Mare – Dolj și a decedat la Craiova pe 25.06.1999.
     A publicat în 1977 placheta de versuri Pământ și flori la Editura Scrisul Românesc și în 1980 culegerea literară Aripi în lumină (Biblioteca Județeană Dolj – Cenaclul literar „Eugen Constant”) alături de Florin Logreșteanu.
     În acest an, fiica sa Monica Berglund începe editarea bogatei sale creații poetice rămase în manuscris, publicând volumul „Poeme de dragoste” (Ed. Aius, 2023).      
 
     Îngrijind această ediție a cărții, Monica Berglund continuă efortul ei admirabil de a recupera nu doar memoria, ci și poezia tatălui ei cu un al doilea volum de poeme intitulat expresiv Între oglinzi. Deloc întâmplător cartea se deschide cu două poezii scrise de tânărul poet Johan Sebastian și dedicate bunicului său, ceea ce ne arată o dată în plus continuitatea genetică a fiorului liric ce s-a transmis de-a lungul mai multor generații. Există în ADN-ul spiritual al familiei acest impuls de a vedea lumea și de a simți prin filtrul propriei sensibilități poetice: am putea spune că talentul lui Camil Poenaru se reflectă în poezia Monicăi Berglund, care la rândul ei, a transmis „ștafeta” mai departe fiului ei.
 
Petrișor Militaru

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează