Lecții de întuneric și de lumină-585 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI Lecții de întuneric și de lumină
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
La Șinca veche m-am spovedit lui Dumnezeu (conține 3 volume)Lecţiile filmului. Filmul românesc în context mondial
Lecții de întuneric și de lumină
Mareste imaginea

Lecții de întuneric și de lumină

40.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Adam Katzmann

  Traducere din limba franceză de Aurora Dumitrescu
ISBN: 978-606-092-146-2
An de apariţie: 2024
Format: 13*20 cm.
Nr. de pagini: 208
Prezentare:

    Jacques André s-a născut în 1951, într-un sat din Alpi și locuiește în Lyon (Franța). După ce a învățat greaca și latina într-un colegiu iezuit, a absolvit Facul­tatea de Litere a Universității din Lyon. A lucrat mai întâi ca tipograf, devenind ulterior și editor, înființând  editura  Jacques André Éditeur, cunos­cută mai ales pentru volumele de poezie editate.
Scriitor complex,  Jacques André a abordat mai multe genuri literare: proză, poezie și teatru. A publicat, sub pseudonimul Adam Katzmann, următoarele romane: Leçons de ténèbres et de lumière (2004), La partie de Mah-Jong de l'empereur (2005), Perce-Brume (2006), Le Massacre (2006), Le Harcèlement chez les bonobos (2007). A mai publicat volumele de versuri L'homme revient (2018) sub pseudonimul Adam Katzmann  și Description de la nuit ou les jours terribles (2020), sub pseudonimul Jack O' Flanaghan.

    Este, alături de Editura Școala Ardeleană, coeditorul integralei operei poetice a lui Lucian Blaga în limba franceză, în traducerea lui Jean Poncet. Romanul Partida de Mah-Jong a împăratului a apărut în 2020, la editura Aius din Craiova, tot în traducerea Aurorei Dumitrescu.

    „Eu sunt Adam, un câine fără trecut, în fine dinainte de evenimente. Un câine care ar fi vrut să fie pisică. Un câine care se face nevăzut, intră în clandestinitate și se angajează într-o luptă pe viață și pe moarte împotriva șobolanilor care au luat în stăpânire Parisul. Începe astfel  o lupă atroce pentru a obține arma  teribilă care va asigura puterea celor care o vor deține: cioralina. Acest produs bizar, inspirat din Cioran și Celine, dă puteri supraanimalice celor care îl consumă, dar efectele sale pot fi nefaste în caz de supradozaj.”

 

Adam Katzmann

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează