UTOPIA SAU CRIZA IMAGINARULUI-577 - 21-NOUTATI - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti NOUTATI UTOPIA SAU CRIZA IMAGINARULUI
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
UNIVversuriValoare și adevăr. De vorbă cu Nicolae Florescu
UTOPIA SAU CRIZA IMAGINARULUI
Mareste imaginea

UTOPIA SAU CRIZA IMAGINARULUI

55.00 RON

NOUTATI
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Jean-Jacques Wunenburger

ISBN: 978-606-092-124-0
An de apariţie: 2023
Format: A5
Nr. de pagini: 294
Prezentare:

Jean-Jacques Wunenburger este profesor emerit la Université „Jean Moulin”, Lyon 3, doctor honoris causa al Universității din Craiova, discipol al lui Gilbert Durand, fondator al Centrului „Gaston Bachelard” de la Universitatea Bourgogne din Dijon, inițiatorul mai multor centre de cercetare ale imaginarului în Europa, America și Asia, președinte al „Association des Amis de Gilbert Durand”, președinte CRI2i. Jean-Jacques Wunenburger este unul dintre acei filosofi postmoderni, care, pe linia părinților fondatori ai noțiunii de imaginar (Gaston Bachelard, Gilbert Durand, Henry Corbin și Mircea Eliade), deschid o perspectivă noua în înțelegerea gândirii figurative astăzi.

 

 

De ce apariția și dezvoltarea gândirii utopice reprezintă o criză a imaginarului? Contrar efervescenței producțiilor utopice din perioada revoltelor tinerilor occidentali din anii ’60 și a contra-culturii americane, această lucrare timpurie a profesorului Jean-Jacques Wunenburger cercetează cu rigoare filosofică atât originile utopiei, cât și reducționismul ficțiunilor ideologice „progresiste” al utopiilor responsabile de totalitarismele secolului XX.

 

Ionel Bușe

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează