Istoria folcloristicii romanesti-183 - 36-Antropos - Editura AIUS
Sunteti aici:Carti Istorie (Clio) Anthropos Istoria folcloristicii româneşti
Info: Browserul dumneavoastra nu accepta cookies. Pentru a utiliza toate facilitatile magazinului, va rugam sa activati cookies.
PrinteazaTrimite e-mail
Istoria Baroului DoljIstoria universală a teatrului (set 4 volume)
Istoria folcloristicii româneşti
Mareste imaginea

Istoria folcloristicii româneşti

50.00 RON

Anthropos
Pune o intrebare despre acest produs

 

Autor:

Ovidiu Bîrlea

ISBN: 978-606-8021-97-3
An de apariţie: 2010
Format: A5
Nr. de pagini: 728
Prezentare:

Ovidiu Bîrlea a făcut parte în echipa de specialişti care a „fondat” Institutul de Folclor în anul 1949, fiind implicat direct în proiectarea planurilor pe baza cărora s-au trasat principalele direcţii de cercetare, de-a lungul mai multor decenii şi, implicit, a direcţiilor metodologice care au fost dezvoltate, ulterior, în cadrul sectoarelor. (...)

În anul 1974 a apărut la Bucureşti, Istoria folclo­risticii româneşti, lucrare distinsă cu Premiul „B. P. Hasdeu” al Academiei. Momentul este de referinţă, pentru că studiul acesta constituie un neîndoios argu­ment pentru cei care se îndoiau sau aveau reţineri subiective, că folcloristica este o disciplină autonomă, cu identitate şi metodologie proprii, că există un obiect bine definit de studiu şi, cu deosebire, o istorie a preocupărilor pentru cunoaşterea acestui segment al culturii care se plasează cu cel puţin patru secole înainte de momentul actual. (...)

Reeditarea, în condiţii onorabile, a lucrării devenită „carte rară” după mai mult de trei decenii de la apariţie, este un act de restituire necesară.

Acad. Sabina Ispas

 


Disponibilitate

Pe stoc: Da
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează