Istoria folcloristicii romanesti-183 - 36-Antropos - Editura AIUS
You are here:Carti Clio Anthropos Istoria folcloristicii româneşti
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Istoria Baroului DoljIstoria universală a teatrului (set 4 volume)
Istoria folcloristicii româneşti
View Full-Size Image

Istoria folcloristicii româneşti

50.00 RON

Anthropos
Ask a question about this product

 

Autor:

Ovidiu Bîrlea

ISBN: 978-606-8021-97-3
An de apariţie: 2010
Format: A5
Nr. de pagini: 728
Prezentare:

Ovidiu Bîrlea a făcut parte în echipa de specialişti care a „fondat” Institutul de Folclor în anul 1949, fiind implicat direct în proiectarea planurilor pe baza cărora s-au trasat principalele direcţii de cercetare, de-a lungul mai multor decenii şi, implicit, a direcţiilor metodologice care au fost dezvoltate, ulterior, în cadrul sectoarelor. (...)

În anul 1974 a apărut la Bucureşti, Istoria folclo­risticii româneşti, lucrare distinsă cu Premiul „B. P. Hasdeu” al Academiei. Momentul este de referinţă, pentru că studiul acesta constituie un neîndoios argu­ment pentru cei care se îndoiau sau aveau reţineri subiective, că folcloristica este o disciplină autonomă, cu identitate şi metodologie proprii, că există un obiect bine definit de studiu şi, cu deosebire, o istorie a preocupărilor pentru cunoaşterea acestui segment al culturii care se plasează cu cel puţin patru secole înainte de momentul actual. (...)

Reeditarea, în condiţii onorabile, a lucrării devenită „carte rară” după mai mult de trei decenii de la apariţie, este un act de restituire necesară.

Acad. Sabina Ispas

 


Availability

This product is currently not available.Add comment


Security code
Refresh