MAI MULT CA PREZENTUL-578 - 25-Mozaicul - Editura AIUS
You are here:Carti Exegesis Mozaicul MAI MULT CA PREZENTUL
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PrintE-mail
Magog BluesMalvinas (Poema)
MAI MULT CA PREZENTUL
View Full-Size Image

MAI MULT CA PREZENTUL

45.00 RON

Mozaicul
Ask a question about this product

 

Autor:

Ștefan Augustin Doinaș

ISBN: 978-606-092-043-4
An de apariţie: 2023
Format: A5
Nr. de pagini: 304
Prezentare:

„Să nu te atingi de cercurile mele“, părea să spună, în cuvintele lui Arhimede adresate soldatului roman, Ştefan Aug. Doinaş, poetul somptu­oa­selor balade şi atâtor bijuterii lirice.
Nu o dată însă el a schimbat pana li­ris­mului cu armele cetăţeanului şi ale luptătorului politic, tot aşa cum savan­tul grec şi-a folosit geniul ştiinţific ca să construiască maşinării de război.
Articolele lui din Mai-mult-ca-pre­­­zentul aparţin acestei a doua ipos­taze a marelui poet. Fără doar şi poate, istoria literaturii o va înregistra laolal­tă cu cea dintâi.

 

Nicolae MANOLESCU

 

Mai-mult-ca-prezentul este un volum eteroclit, care, până la urmă, repre­zintă o prelungire identitară a eului creator (ne amintim de dihotomia dintre eul biografic și eul creator, pe care o postula Proust acum un secol). Doinaș se dezvăluie, pe rând, ludic și serios, relaxat și concentrat, fericit și trist. Acest barometru sui generis al stărilor interioare în raport cu o lume în continuă schimbare și cu modifi­cările pe care aceasta le impune unui eu circumspect și multifațetat: iată pariul câștigător al acestei inedite culegeri de literatură non-ficțională publicată acum de Editura Aius.

 

Cătălin Ghiță

 

 


Availability

In Stock: Yes

Usually ships in:

STOC EPUIZAT


Add comment


Security code
Refresh